فیدارنیک
فیدارنیک

سختی گیر آب ، خرید دستگاه سختی گیر صنعتی و رزینی

" منتشر شده توسط : شرکت فیدارنیک "

سختی گیر آب

تحقیقات نشان داده سختی آب و سیالات از دلایل اصلی ایجاد رسوب در مخازن، لوله ها و قطعات مختلف دستگاه های صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی است. به مرور زمان رسوب سبب از بین رفتن جداره ها و آسیب رسیدن به تاسیسات مختلف می شود؛ زیرا آب سخت حاوی مقدار زیادی ترکیبات بی کربنات و یون هایی نظیر کلسیم و منیزیم است. افزایش دمای آب و سیالات، باعث می شود املاح و یون های موجود، به مرور در دیواره های مخازن، لوله ها و …  تبدیل به رسوب گردند.

رسوب گرفتگی عملکرد دستگاه ها را نیز کاهش می دهد، بطوری که سبب می شود روند انتقال دما به کندی طی گردد. استفاده از سیالات سخت در صنایع مختلف از جمله رنگرزی، باعث کاهش کیفیت محصولات نهایی می گردد. از سوی دیگر اگر آب مصرفی از سطح سختی بالایی برخوردار باشد، قطعاً سبب ایجاد سنگ کلیه در مصرف کننده خواهد شد. در حالت کلی سختی آب می تواند از نوع موقت و یا دائم باشد که سختی موقت با حرارت دهی به آب رفع می گردد. این در حالیست که سختی دائم، با افزایش دما از بین نمی رود و جهت از بین بردن آن باید از مواد شیمیایی استفاده نمود و فرآیندهای مختلفی را طی کرد.

تصفیه و پاکسازی آب با  دستگاه سختی گیر امکانپذیر است، اما سختی گیر چیست و چه کاربردی دارد؟ در ادامه به این سوالات پاسخ محکمه پسندی خواهیم داد و نیز شما را با اجزا و عملکرد سیستم سختی گیر آشنا می کنیم. هم چنین شما اگر قصد خرید دستگاه سختگیر را داشته باشید می توانید با کارشناسان شرکت فیدارنیک تماس بگیرید .

سختی گیر

سختی گیر آب

سختی گیر آب یا به انگلیسی water softener دستگاهی برای حذف تمامی یون ها و املاح موجود در آب و سیالات و در اصل کاهش TDS آب است و جهت رفع  برخی از کاتیون های فلزی نیز از آن استفاده می شود؛ به همین دلیل به آن تصفیه کن نیز گفته می شود. با دستگاه سختی گیر می توان آبی با خلوص بالا تولید کرد و از آن در صنایع مختلف از جمله صنایع غذایی، رنگرزی، نساجی، بیمارستانی ، چرم سازی، سیستم های حرارتی و برودتی و بتن سازی ها به صورت صنعتی استفاده کرد. البته آبی که سختی آن گرفته شده مصارف مختلفی داشته و برای شستشو نیز مناسب است و فقط برای صنعت نیست با خالص سازی آب و سیالات در صنایع، می توان طول عمر لوله کشی های ساختمان و قطعات دستگاه ها را افزایش داد.

این سیستم سختی گیر را می توان در ورودی ساختمان ها هم نصب کرد تا بواسطه فرآیند تبادل یونی، عوامل سختی آب از جمله منیزیم و کلسیم از بین رفته و در لوله ها گرفتگی صورت نگیرد، همچنین این امر در افزایش فشار آب ساختمان ها نیز موثر است.

انواع مدل های سختی گیر آب

دستگاه سختی گیر آب انواع مختلفی دارد و بهتر است با آنها آشنا شوید تا به راحتی بتوانید متناسب ترین نوع را انتخاب کنید. در واقع سختی گیرها در انواع ذیل قابل تولیدند:

سختی گیر رزینی
  • سختی گیرهای رزینی بدنه  FRP
  • سختی گیرهای رزینی بدنه فلزی
  • سختی گیر پلی فسفات
  • سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر رزینی بدنه فلزی

این نوع سختی گیر جزو رایج ترین نوع بوده و معمولاً در ابعاد بزرگ طراحی می شود، به همین دلیل از آن جهت تصفیه آب موتورخانه ها استفاده می شود. جنس مخزن سختی گیر رزینی بدنه فلزی، معمولاً از ST بوده و لایه داخلی این مخزن را با چندین لایه رنگ اپوکسی پوشش داده اند، البته رنگ لایه خارجی از نوع روغنی است. سختی گیرهای فوق در صنایع لاستیک سازی، صنایع غذایی، صنایع گاز، نفت، پتروشیمی و کارخانجات نساجی بیشتر کاربرد دارند. البته از آنها برای رفع سختی آب ورودی به دیگ های بخار و تصفیه آب برج خنک کننده نیز استفاده می شود.

سختی گیر رزینی دارای مزایا و معایبی هست اگر بخواهیم به صورت خلاصه به این موارد اشاره کنیم باید بگوییم کیفیت بالای آب خروجی ، مصرف آب کمتر از جمله مزیت های اصلی سختی گیر رزینی می باشد و در مقابل نیاز به مراقبت و سرویس دوره ایی از جمله تعویض رزین ها هم میتوان از معایب این نوع سختی گیر اشاره کرد . که در قالب صنعتی و هم غیر صنعتی می توان تهیه و نصب کرد .

سختی گیر رزینی با مخزن FRP

سختی گیر FRP یا فایبرگلاس تحت فشار نیز از نوع رزینی بوده و کارکردی نظیر سختی گیر رزینی فلزی دارد. این دستگاه استوانه ای تحت فشار بوده که قادر به حذف مواد معدنی سخت سیالات و آب است. تنها تفاوت بین این سختی گیر با سختی گیر نوع فلزی در مخزن آنهاست. یعنی در ساخت مخزن این سختی گیر، به جای فلز از FRP استفاده شده است. البته این سختی گیر برعکس نوع قبلی، در ابعاد کوچکتر طراحی می شود و معمولاً مصارفی بهداشتی دارد.

در حالت کلی جنس این سختی گیر از الیاف فایبرگلاس بافته شده روی پلی اتیلن می باشد، یعنی با پلی اتیلن مقاوم شده با الیاف فایبرگلاس طراحی شده است.

سختی گیر مغناطیسی

سختی گیر مغناطیسی قادر به خنثی سازی کریستال های کلسیم بوده و طی مراحلی میدان مغناطیسی ایجاد می کند، به همین دلیل جریان القایی تشکیل شده و روی یون های کلسیم و کلسیم کربنات تاثیر می گذارد. به همین دلیل طی مراحلی، کریستال کلسیم را به کریستال کلسیت آرگونیت تغییر می دهد. به بیانی دیگر باید گفت: سختی گیرهای الکترومغناطیسی، قادر به حذف سختی آب نیستند، بلکه سبب می شوند یون ها تمایل کمتری به ایجاد رسوب داشته باشند. بنابراین این سیستم در صنایعی که نیاز به حذف سختی آب دارند مناسب نیست.

این سختی گیر الکترونیکی از رسوب گذاری در لوله ها پیشگیری نموده و سبب می شود حرارت بیشتری در مبدل ها منتقل گردد. همچنین در کاهش خوردگی قطعات و دستگاه ها و افزایش طول عمر آنها موثر است.

خرید سختی گیر

چگونگی کارکرد دستگاه سختی گیر آب

ابتدا باید سختی گیر آب را متناسب با نوع و ظرفیتی که دارد، به محل انشعاب ورودی آب وصل کرد. سختی گیرهایی که در منازل مسکونی استفاده می شوند، ابعاد کوچکی داشته و می توان آنها را داخل کابینت و یا زیر سینک ظرف شویی نصب کرد. بعد از نصب می توان تنظیمات لازم را اعمال نمود. اما سختی گیر های صنعتی دارای ابعاد بزگتر و ظرفیت بزرگتری دارند و در امور صنعتی به خصوص برای مکان هایی که طول عمر دستگاه ها مهم است نصب و راه اندازی میشود چرا که سختی گیر صنعتی با نصب در این صنایع با حذف سختی آب از آسیب رسیدن به دستگاه و سایر موارد جلوگیری میکند .

به عنوان مثال در بیمارستان ها و مراکز درمانی اگر بخواهیم یک نمونه را اشاره کنیم دستگاه دیالیز میباشد که حتما برای کارکرد درست دستگاه باید از آب خالص استفاده شود بنابراین به اهمیت این دستگاه می توان این چنین پی برد که در مواردی میتواند بسیار تاثیر گزار باشد حتی در جان انسان ها .

در سیستم سختی گیر آب، جهت حذف سختی از سیالات مختلف از روش تبادل یونی استفاده می شود که طی این عملیات، یون های کلسیم و منیزیم که از عوامل اصلی ایجاد سختی هستند از سیالات با سیلیس و رزین موجود داخل سختی گیر حذف می گردند. زمانی که آب به داخل مخزن سختیگیر وارد شد، ابتدا از رزین که حالت دانه های کروی شکل را دارند عبور می کند.  معمولاً جنس رزین ها از مواد پلیمری بوده و با یون سدیم باردار شده اند.

در واقع رزین ها حاوی بار منفی بوده و یون های منیزیم و کلسیم دارای بار مثبت هستند. در این حال بخشی از مواد معدنی که در آب وجود دارد، به بخش مثبت رزین جذب می گردد؛ زیرا همیشه این قانون وجود دارد که بارهای مخالف همدیگر را جذب می کنند. زمانی که آب سخت از بستر رزین عبور می کند، عوامل سختی آب جذب رزین شده و در نهایت از آب جدا می گردد. بدین ترتیب یون های سدیم که در سطح رزین وجود دارد، در آب یا سیالات دیگر آزاد می شوند. در نتیجه آب کاملاً پاک و عاری از هر نوع سختی شده و در حالت نرم در لوله ها به جریان در می آید.

سختی گیر صنعتی

این دستگاه را می توان به دو مخزن مجهز کرد، همچنین می توان آن را به تاسیسات، لوله کشی موتورخانه ها و یا ورودی منازل و ساختمان ها وصل نمود.

قیمت سختی گیر آب

شاید هنگام خرید سختی گیر آب، حالا چه صنعتی و یا معمولی یکی از اصلی ترین دغدغه تان قیمت آن باشد و دنبال سیستمی مناسب و به صرفه باشید و یا ممکن است تفاوت رنج قیمت بین سختی گیرهایی با ظرفیت مشابه، شما را نگران نموده و نمی دانید چه عواملی در تمایز بین قیمت ها تاثیرگذار است. به همین دلیل در این بخش به بررسی قیمت سختی گیر آب پرداخته ایم تا ابهامات موجود رفع گردند. همانطور که می دانید امروزه با عرضه کنندگان و تولید کنندگان مختلف سیستم سختی گیر روبرو هستیم که هر کدام محصولات خود را با قیمت متفاوتی به بازار عرضه می کنند. اما این تفاوت قیمت ها به خاطر چیست؟

در واقع عواملی نظیر نوع قطعات کاربردی، ظرفیت سختی گیر، جنس بدنه و ضخامت آن، نوع شیر کنترلی، نوع نازل و جنس و مقدار رزین ها مستقیماً روی قیمت تاثیر می گذارند. تجهیزات جانبی مانند گیج فشار، تانک نمک و … نیز روی قیمت اثر می گذارند. هر چه دستگاه از کیفیت و مقاومت بالاتری برخوردار باشد و در ساخت آن از امکانات ویژه ای استفاده شود، قیمت گرانتری خواهد داشت.

در حالت کلی توصیه می کنیم هنگام استعلام قیمت، به ارزان بودن آن بسنده نکنید؛ زیرا سختی گیرهایی با گرید پایین ساخته میشوند شاید ابتدا به صرفه بنظر برسند، اما بعد از مدت زمانی کوتاهی و بعد از اشباع شدن رزین ها، ممکن است دیگر احیا نگردند و مجبور شوید مجدداً آنها را شارژ کنید که هزینه بر می باشد.حتی در موراد زیادی دیده شده که سختی گیر ها سوراخ شده اند و وقتی مشتری با ما تماس گرفته علت را بررسی کردیم متوجه شدیم که دستگاهی با کیفیت ساخت پایینی تهیه کرده اند و حالا مجبورند دوباره هزینه کنند . توجه کنید که قیمت سخت گیر رزینی با قیمت سختی گیر آب خانگی فرق دارد.

سختی گیر مغناطیسی

خرید سختی گیر صنعتی

توصیه می کنم قبل از خرید سختی گیر صنعتی ، مطالب فوق را با دقت مطالعه کنید تا اطلاعاتتان افزون گردد. همچنین قطعات دستگاه را بررسی نموده و از کیفیت و مقاومت آنها در برابر عوامل خارجی مطمئن شوید. ظرفیت سختی گیر را برحسب حجم آب مصرفی دستگاه ها و یا ساختمان ها انتخاب کنید. شما می توانید مطابق با نیازتان، سختی گیر را از نوع خانگی، صنعتی و یا نیمه صنعتی برگزینید.

همانطور که گفته شد سختی گیرها صنعتی انواع مختلفی دارند که هر کدام کاربرد بخصوصی دارند، پس در انتخاب نوع مورد نظر دقت نموده و دستگاهی متناسب با نیازتان بخرید. در انتخاب جنس سختی گیر نیز حساسیت به خرج داده و از ضدزنگ و ضدخوردگی بودن آن مطمئن شوید، زیرا این دستگاه مستقیماً با آب در ارتباط بوده و باید جنس آن طوری باشد که رطوبت و سیالات منجر به زنگ زدگی در آن نگردد.

با خرید سختی گیر صنعتی مناسب می توانید از دستگاه ها و لوله کشی ساختمان ها در برابر رسوب محافظت نموده و از آنها با عمری بازدهی استفاده نمایید. پس مرحله مشاوره و تحقیق را نادیده نگیرید و جهت راهنمایی بیشتر، کافیست با شماره های درج شده در پایین همین صفحه تماس بگیرید.

7 مزیت نصب دستگاه سختی گیر آب در ورودی ساختمان ها

  1. با نصب سختی گیر آب در ورودی ساختمان ها، می توان طول عمر تجهیزاتی نظیر ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، دستگاه های یخساز و قهوه ساز را افزایش داد.
  2. از دیگر مزیت نصب سختی گیر در ورودی ساختمان ها این است که با وجود این سیستم، ماشین لباسشویی جهت حذف لکه لباس ها به مواد شوینده کمتری نیاز نخواهد داشت. همچنین ظرف های شستشو شده با ماشین ظرفشویی، کاملاً بدون لکه خواهند بود.
  3. با وجود سختی گیر آب در ساختمان ها، امکان رسوب گرفتگی در دوش حمام وجود نخواهد داشت و نیز صابون و شامپو به راحتی در آب حل می شوند.
  4. با رفع سختی آب توسط این دستگاه می توان استحمامی بدون خشکی پوست، خارش و ریزش مو داشت.
  5. استفاده از سختیگیر در ساختمان ها از ایجاد لکه ها و رسوبات سفید روی ظروف، سینک ها، محفظه های دوش و ظروف نقره پیشگیری می کند.
  6. با نصب این سیستم در ورودی ساختمان ها، مصرف مواد شوینده از جمله پودر لباسشویی، صابون و شامپو و … بطور چشمگیری کاهش می یابد.
  7. با این وسیله می توان موهای خوش حالت و نرم داشت؛ زیرا شامپو به خوبی در آب سخت حل نمی شود و اگر جهت شامپو زدن از آب سخت استفاده گردد، موها بافتی خشک و سخت خواهند داشت.
قیمت سختی گیر

دستگاه سختی گیر آب از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

مخزن نگهداری رزین سختی گیر

مخزن اصلی ترین بخش تشکیل دهنده سختی گیر آب است که فرآیند تصفیه و حذف املاح از آب در این بخش صورت می گیرد. جنس مخزن در متریال های مختلف قابل ساخت است و مخزن کاربردی در این محصول، به دریچه های بازدید مجهز شده تا به راحتی بتوان رزین ها را به داخل مخزن منتقل کرد. دریچه های بازدید با حساسیت بالایی روی مخزن قرار گرفته اند.

مخزن آب نمک سختیگیر

معمولاً جنس مخزن آب نمک از پلی اتیلن می باشد و ارتفاع آن در مقایسه با مخزن نگهداری رزین کمتر است. در واقع محلول غلیظی از آب و نمک را داخل این مخزن می ریزند و شیر کاربردی با شروع عملیات پاکسازی از محلول غلیظ فوق، احیای رزین های سختی گیر را اجرا می کند تا رزین ها مجدداً توانایی لازم، جهت از بین بردن سختی آب را داشته باشند.

نازل ها در این دستگاه صنعتی

در ساخت سختی گیر از نازل هایی استفاده شده که توسط آنها می توان آب تصفیه شده را جمع آوری کرد؛ البته از نازل ها جهت تزریق و پخش آب به درون مخزن نیز استفاده می شود. جنس این نازل ها می تواند از پلاستیک، استیل یا PVC باشد، همچنین امکان ساخت آنها از نوع برنجی نیز وجود دارد. نازل ها در داخل مخزن قرار دارند و بر روی صفحه ای سینی مانند نصب شده اند. ابعاد نازل ها متناسب با نوع مصرف و ظرفیت سختی گیر متغیر است. استفاده از نازل در سختی گیر امری ضروریست، در غیر این صورت کارایی لازم را نخواهد داشت؛ چرا که با نبود نازل ها، فرار رزین صورت می گیرد.

دستگاه سختی گیر صنعتی

شیرهای سختی گیر

از دیگر اجزای مهم سختی گیر آب، شیرها هستند که نقش اصلی آنها، قطع و وصل آب و بکواش است. شیرهای کاربردی به 3 دسته تقسیم شده اند که شامل: شیر سولو ولو (دستی)، شیر نیمه اتوماتیک و شیر تمام اتوماتیک است. جهت استفاده از شیر سولو ولو، آن را به حالت عملیاتی قرار می دهند تا آب به راحتی به داخل دستگاه وارد شود. سختی آب از طریق رزین های داخلی مخزن گرفته می شود تا آب نرم شده و از دستگاه خارج گردد. شیرهای تمام اتوماتیک کاملاً برعکس نوع سولو ولو هستند و در آنها عملیات اجرا و بکواش، بطور خودکار و برحسب تنظیمات زمانی انجام می گیرد. در صورت استفاده از شیر تمام اتوماتیک، به اپراتور نیاز نیست و عملیات بکواش به موقع و بطور دقیق اجرا خواهد شد.

در حالت کلی این شیر مقدار جریان عبور آب از مخزن را اندازه گیری می کند و عملکرد آن به حجم عبور آب و  زمان عبور آن بستگی دارد. این شیر برحسب زمان کارکرد دستگاه و یا میزان عبور آب، زمان آغاز فرآیند احیا را تشخیص و عملیات فوق را شروع می کند. به بیانی دیگر باید گفت: شیر سختی گیر را می توان متناسب با پارامترهای متعدد از جمله مقدار سختی آب، حجم آب عبوری و تعداد نفرات مصرف کننده از آب تنظیم کرد و این عمل می بایست هنگام نصب سختی گیر و توسط کاربر صورت گیرد.

رزین سختی گیر آب به چه شکل است

رزین موادی می باشد که در ساخت آن از پلیمریزاسیون ترکیبات آلی استفاده شده است. در حالت کلی در مخزن سختی گیر، برحسب نوع یون ها و املاح و میزان آنها، تعداد معینی رزین بکار برده شده است. جهت پیشگیری از فرار رزین ها، از نازل یونی استفاده شده و نیز برای از بین بردن ذرات معلق بزرگتر، رزین ها روی بستری از سیلیس تعبیه می شوند. توجه کنید که سیالات حاوی املاح منگنز، آهن، مس و فلزات سنگین دیگر، سبب فرسوده شدن رزین ها شده و میزان آبدهی سیستم را کاهش می دهد.

سختی گیر آب

کاربرد مانومتر در سختی گیر آب

در ساخت سختی گیر از مانومتر، جهت کنترل فشار ورودی به مخزن استفاده شده که به صفحه و عقربه ای کوچک مجهز است. کاربر از طریق این گیج فشار می تواند بصورت لحظه ای از میزان فشار ورودی مطلع گردد.

مزایای استفاده از سیستم سختی گیر آب

  • سختی گیر به نرم شدن آب کمک نموده و سبب می شود مواد شوینده و صابون ها موثرتر واقع شده و حلال تر گردند.
  • این سیستم از ایجاد لکه های سفید رنگ روی سینک ظرفشویی و شیرآلات پیشگیری می کند.
  • سختی گیر آب از ایجاد رسوب در تجهیزات موتورخانه از جمله منبع انبساط، منبع دوجداره و منبع کویل دار پیشگیری نموده و راندمان کاری را افزایش می دهد.
  •  این سیستم، فشار را در حالت متعادل نگهداشته و از افت فشار جلوگیری می کند.
  • این سیستم ها در نابودی یون هایی با بار مثبت که جزو مواد معدنی سخت کننده سیالات هستند، بسیار خوب عمل می کنند.
  • از این سیستم می توان جهت سختی گیری آب چاه نیز استفاده کرد.

سختی گیر آب موتورخانه

امروزه استفاده از سختی گیر کنار موتورخانه های خانگی، صنعتی و نیمه صنعتی نیز الزمیست؛ زیرا توسط آن می توان سختی آب را گرفت تا در لوله کشی موتورخانه مشکلی ایجاد نشود. همچنین سختی گیر از ایجاد رسوب در قطعات اصلی موتورخانه از جمله مبدل های حرارتی، مخزن و سایر تجهیزاتی که مستقیماً با آب در تماسند جلوگیری می کند.

قیمت بروز سختی گیر

همانطور که گفته شد املاح موجود در آب سخت، منجر به رسوب گذاری در قطعات مختلف موتورخانه می شوند و این امر، روند کاری آن را کاهش می دهد؛ زیرا وجود رسوب عمل انتقال حرارت را کند می نماید. همچنین رسوب سبب می شود سوخت بیشتری مصرف شده و لوله ها مسدود گردند.

آشنایی با سختی گیر دوبلکس

تا اینجا فقط در مورد سختی گیر تک مخزنه صحبت کردیم، ولی در این بند قصد داریم در مورد سختی گیر دوبلکس بحث کنیم که دارای دو مخزن مجزا است. عملکرد این سختی گیر، همانند سختی گیرهای تک مخزن بوده و تمامی قطعات کاربردی در آنها را نیز داراست. البته در نوع دوبلکس، بکواش و لوله کشی متفاوت  است و مخزن های کاربردی در آن، کاملاً مشابه و هم اندازه هستند. ظرفیت سختی گیر دوبلکس، برحسب میزان سختی آب ورودی به دستگاه تعیین می گردد. در ساخت این نوع سختی گیر، باید میزان جریان مداوم مورد نظر را لحاظ کرد. در نظر گرفتن میزان جریان مداوم، به اندازه شیر اتوماتیک کاربردی، اندازه لوله کشی و ستون رزین مهم بوده و در عملکرد مطلوب دستگاه موثر است.

در مواردی که نیاز است سیستم بطور پیوسته و مداوم کار کند، می توان از سختی گیرهای دوبلکس استفاده کرد. گاهی آفلاین بودن دستگاه، مشکلات و ضررهای زیادی را در تاسیسات به همراه خواهد داشت، در این شرایط استفاده از این سختی گیرها گزینه مناسبی است. از سوی دیگر با این دستگاه می توان حجم بالایی از آب را تصفیه و سختی آن را رفع کرد.

سختی گیر صنعتی

در واقع در سیستم پیوسته، یکی از مخازن کاربردی در سختی گیر دوبلکس، بعنوان مخزن رزرو عمل می کند که به آن مخزن استندبای نیز می گویند. با رسیدن رزین یکی از مخازن به مرحله اشباع، مخزن استندبای به داخل مدار وارد و همچنان سختی آب گرفته می شود، در همین حین مخزن اولیه بکواش می شود.

سختی گیر دوبلکس به مخزن اصلی، شیر کنترلی، رزین، نازل ها، بستر سیلیسی، درب منهول یا بازدید، تانک نمک، شیر نمونه گیری، کنتور (جهت ارسال اطلاعات به پنل کنترلی)، مانومتر، ونت هوا، ورودی و خروجی و … مجهز شده است.

اساس عملکرد سختی‌ گیرهای دوبلکس

این سختی گیرها عملکردی نظیر نوع تک مخزن دارند، فقط دارای دو ستون رزین هستند که اولی در سرویس بوده و دومی، حالت آماده به کار دارد. جریان آبی که نیاز به سرویس دارد، اندازه گیری شده و هنگام اشباع ستون اول، شیر کنترل بصورت اتوماتیک جریان سرویس را به ستون بعدی سوئیچ و ستون اول را احیا می نماید. در این حال تا هنگامی که مجدداً نیاز به سرویس باشد، به حالت آماده به کار می رود. در نتیجه سیستم سختی گیر دوبلکس، آب نرم را بصورت 24 ساعته تامین می کند. اندازه گیری این سختی گیرها برحسب کیفیت صورت می گیرد و هر مخزن در روز، یکبار احیا می گردد.

شیوه ساخت سختی گیر رزینی

جهت ساخت این سختی گیرها، ابتدا قطر عدسی ها را مشخص نموده و آنها را در حالت گرد برش می دهند. در این حال با تجهیزات قوس زن، عدسی را فورچ می کنند. بعد از ایجاد قوس مناسب در عدسی ها، عدسی ها لبه زنی می شوند. بدین ترتیب عدسی های سختی گیر ساخته می شوند.

water softener

حالا می توان عملیات ساخت فلنچ عدسی پایین را اجرا کرد؛ در این مرحله می توان بخش خارجی و داخلی فلنج شارژ را جوشکاری کرد. سپس باید صفحه نازل را برش داد تا سوراخ های 2/1 اینچی (بدلخواه) ایجاد شود. بصورت استاندارد به ازای هر متر مربع از سطح صفحه نازل، برای اتصال نازل 80 عدد بوشن ایجاد می شود.

بعد از ساخت صفحه نازل، برحسب دور عدسی در بدنه برش ایجاد می شود. در مرحله بعدی، عملیات رول سازی بدنه صورت گرفته و بدنه را جوش می زنند.

بررسی انواع رزین سختی گیر

همانطور که گفته شد: سختی گیر با تبادل یونی، عملیات نرم کردن آب را اجرا می کند و این تبادل توسط رزین صورت می گیرد. در واقع رزین تبادل یونی به دو دسته رزین آنیونی و رزین کاتیونی تقسیم شده که این رزین ها، در دو حالت قوی و ضعیف موجودند، در ادامه این دو نوع رزین را شرح می دهیم:

رزین سختی گیر آنیونی

این رزین مخصوص جذب آنیون هایی نظیر کلریدریک، سولفوریک و نیتریک است. در دیونایزرها، رزین آنیونی قوی پس از ستون کاتیون قوی واقع شده که قادر  است اسیدهای تفکیک یافته از جمله هیدروکلریک، سولفوریک و نیتریک را از انشعاب مبادله کننده اول جدا کند.

احیا کننده هایی که در آنیون های ضعیف وجود دارند و پرکاربردند، آمونیاک و سود سوزآور NaOH است. رزین های آنیونی ضعیف نسبت به رزین های آنیونی قوی مقاوم تر هستند، همین عامل سبب شده در سیستم تصفیه آب از رزین های آنیونی ضعیف استفاده گردد.

معمولاً در بویلرهای نیروگاهی از تبادل آنیونی قوی استفاده می شود، زیرا در این سیستم ها حذف سیلیس اهمیت بالایی دارد. رزین آنیومی قوی قادر است هم اسیدهای خیلی تفکیک شده و هم کمتر تفکیک شده را از بین ببرد.

سختی گیر چیست

رزین کاتیونی

رزین کاتیونی مخصوص جذب کاتیون های موجود در آب و سیالات می باشد. از آنجایی که نوع ضعیف این رزین ها، نسبت به نوع قوی پربازده تر است، به تزریق کمتر و پساب پایینی نیاز می باشد. در واقع رزین های کاتیونی ضعیف، قادر به جذب تمامی فلزات نیستند؛ به همین دلیل نمی توان به تنهایی از آنها در سختی گیرهای دیگ خانه بهره وری کرد. نوع قوی این رزین ها، قادرند کلسیم، منیزیم و نیز فلزاتی نظیر آهن و منگنز را با سدیم عوض کنند.

توجه: جهت احیا، بهتر است اولین بار از آب مقطر استفاده گردد و دفعات بعد می توان از آب سبک و نرم شده، توسط دستگاه سختی گیری بهره وری کرد. این عمل باعث می شود املاح موجود در رزین ها، سبب احیای نامناسب آنها نگردد و عمر رزین ها افزایش یابد.

مشاوره و ثبت سفارش

021 - 26 21 89 67

تماس با فیدارنیک
ارسال پیام
پیام و نظر خود را ثبت کنید ، کارشناسان سایت در اسرع وقت بررسی می کنند .

پیام های شما
  1. آواتار توکلی توکلی

    سلام سال پیش ازتون سختی گیر خریداری کردیم برای واحد صنعتیمون ، از پشتیبانی و خدمات خیلی راضی هستیم

    • آواتار شرکت فیدارنیک شرکت فیدارنیک

      با سلام بسیار خرسندیم

پیام در واتساپ
برای ثبت سفارش و مشاوره تماس بگیرید