شاید برایتان جالب باشد با یک سیستم گرمایشی مدرن که به سوخت های فسیلی از جمله گاز و گازوئیل نیاز ندارد و با انرژی الکتریکی تغذیه می شود، آشنا شوید. در این مطلب در مورد پکیج برقی بحث خواهیم کرد که برای تامین حرارت، فقط به برق نیاز داشته و قدرت گرمایشی بالایی دارد.
این دستگاه هیچگونه آلایندگی تولید نمی کند و با محیط زیست بسیار سازگار است. در حالت کلی پکیج ها، تجهیزاتی برای تامین آبگرم مصرفی و گرمایش مورد نیاز شوفاژها، رادیاتورها و … هستند و با وجود آنها، نیازی به موتورخانه و آبگرمکن های قدیمی نیست؛ خروجی آبگرم پکیج را باید از طریق اتصالات و لوله ها، به رادیاتورها و سایر دستگاه های پخش کننده حرارت متصل کرد .
انواع پکیج برقی
پکیج های برقی، انواع مختلفی دارند و از لحاظ ساختاری به دو دسته دیواری و زمینی تقسیم شده اند که هر کدام از آنها، ظرفیت متعددی دارند. پکیج های برقی دیواری و زمینی، عملکرد مشابهی داشته و تنها از لحاظ ابعاد و نحوه نصب با هم فرق دارند. نوع دیواری این دستگاه ها، ابعاد بسیار کوچکی داشته و می توان آن را در داخل آشپزخانه، مابین کابینت ها و یا تراس جاسازی کرد.
پکیج های برقی زمینی، نسبت به نوع دیواری ابعاد بزرگتری داشته و امکان نصب آنها در زیرپله، زیرزمین، انبار و … وجود دارد. پکیج ها از لحاظ مصرف برق نیز به دو دسته تقسیم شده اند که شامل پکیج برقی تک فاز و پکیج برقی سه فاز است، بنابراین کاربر می تواند برحسب برق مصرفی محیط، پکیج مورد نظر را برگزیند. اما پکیج های برقی چه کاربردی دارند و برای تامین گرمایش چه محیط هایی مناسبند؟ برای رسیدن به پاسخ این سوالات، ادامه مطلب را با دقت مطالعه کنید.
قیمت پکیج برقی
قیمت اصلی ترین عاملی است که هر خریدار قبل از خرید هر محصولی، باید به آن توجه کنید. زیرا ما جزو کشورهای ثروتمند به حساب نمی آییم که بی توجه به قیمت خرید کنیم. اما چه عواملی در تعیین قیمت پکیج برقی موثر است؟ خب همانطور که گفته شد پکیج ها در ظرفیت های مختلف طراحی شده اند، بنابراین هر چه ظرفیت بالا باشد، قیمت دستگاه نیز بالا خواهد بود. معمولاً ظرفیت های پایین، قیمت مناسب تری دارند. زمینی یا دیواری بودن پکیج برقی نیز روی قیمت آن اثر می گذارد، از آنجایی که پکیج های زمینی نسبت به نوع دیواری قدرتمند تر و حجیم تر بوده و ابعاد بزرگتری دارند، گران قیمت تر هستند.
قیمت پکیج های برقی، بر حسب کیفیت و قطعاتی که در آنها استفاده شده نیز تعیین می گردد. البته گران قیمت بودن پکیج دلیل بر کیفیت بالا و مرغوبیت آن نیست. برخی افراد این دستگاه ها را با اسم اصل، با قیمتی بالا به بازار عرضه می کنند؛ پس مواظب افراد سودجو باشید.
برندهای برتر این دستگاه ها، قیمت بالاتری دارند و در عوض کیفیت لازم را داشته و طول عمر بالایی دارند. با این حساب نتیجه می گیرید، قیمت پکیج های برقی به عواملی که ذکر شد بستگی داشته و نمی توان بطور دقیق گفت که قیمت آنها چقدر است. کاربر بعد از انتخاب مدل و ظرفیت پکیج برقی، می تواند با کارشناسان این شرکت تماس بگیرد تا از قیمت دقیق آن مطلع شود.
کاربردهای پکیج برقی
در مواردی که منابع گاز یا گازوئیل در دسترس نیست، می توان به جای پکیج گازی یا گازوئیلی از پکیج برقی استفاده کرد. پکیج های برقی دیواری، برای تامین گرمایش ساختمان هایی با ابعاد بزرگ مناسب نیستند. این دستگاه ها، بهترین سیستم های گرمایشی برای استفاده در خانه هایی هستند که هنوز گازکشی نشده اند.
همچنین می توان از آنها در حاشیه های شهر، آپارتمان های کوچک و بزرگ (متناسب با نوع و ظرفیتی که دارند)، اتاق های نگهبانی و سرایداری، ویلاها، مطب ها، شرکت ها، اداره ها و محیط های دور افتاده که هنوز به گاز شهری دسترسی ندارند استفاده کرد.
پکیج های برقی از چه قطعاتی تشکیل شده اند؟
قطعات اصلی ترین بخش سازنده هر سیستم گرمایشی هستند و خریدار قبل از خرید، باید بداند دستگاه مورد نظر از چه اجزایی تشکیل شده و نقش آنها چیست. به همین دلیل در این بخش، قطعات اصلی پکیج برقی بدون گاز را مورد بررسی قرار دادیم تا با آنها آشنا شوید. از دیگر مزایای شناخت قطعات این است که عیب یابی دستگاه برای کاربر آسان خواهد شد.
بدنه
بدنه پکیج برقی، باید در برابر حرارت و عوامل بیرونی مقاومت بالایی داشته باشد، به همین دلیل ما در ساخت این دستگاه از ورق کامپوزیت که جزو متریال های بسیار مقاوم و ضد زنگ است، استفاده نموده ایم. کامپوزیتی بودن بدنه، در افزایش طول عمر دستگاه بسیار موثر است.
المنت
اگر بپرسید اصلی ترین بخش تشکیل دهنده پکیج برقی چیست؟ قطعاً خواهم گفت المنت؛ زیرا تامین گرمایش در این دستگاه، به عهده المنت ها بوده که طی مراحلی، نیروی برق را به حرارت تبدیل می کنند. المنت های کاربردی در این سیستم گرمایشی، از نوع کانتهال ژاپن هستند که بسیار سریع داغ می شوند و تحمل حرارتی بالایی دارند.
مبدل های حرارتی
مبدل ها توسط المنت ها گرم شده و سبب گرم شدن آب می شوند، به همین دلیل به آنها انتقال دهنده حرارت هم گفته می شود. هر پکیج برقی می تواند حالت تک مبدل یا دو مبدل داشته باشد که امروزه نوع تک مبدل کارایی چندانی ندارد. پکیج های برقی این شرکت بصورت دو مبدل طراحی شده اند، به همین دلیل آبگرم و گرمایش شوفاژ را بصورت همزمان تامین می کنند.
مبدل اولیه این دستگاه از نوع لوله ای بوده و نقش آن، تامین گرمایش شوفاژ است و مبدل دوم که در جوار مبدل اول قرار گرفته، وظیفه تامین آبگرم مصرفی را بر عهده داشته و از نوع حلزونی مسی می باشد.
منبع انبساط
در پکیج های برقی، کنترل فشار اهمیت زیادی دارد؛ زیرا ممکن است بر اثر افزایش دما، فشار نیز بالا رفته و در لوله ها و اتصالات ترکیدگی رخ دهد. به همین دلیل این دستگاه را مجهز به منبع انبساط کردیم که نقش اصلی آن، کنترل و بالانس فشار داخلی مدار است. بنابراین باید گفت منبع انبساط، نقش موثری در امنیت پکیج برقی دارد.
ترموستات
ترموستات وسیله ای برای کنترل دما بوده که امکان تنظیم دما در رنج مشخصی را به کاربر می دهد. بدین ترتیب نیازی به تنظیم دستی نیست و دما بصورت خودکار تنظیم می شود. یعنی اگر دما به بیش از حد تعیین شده رسید، ترموستات دستور خاموشی را به المنت ها داده و اگر دما از حد مورد نظر کمتر بود، مجدداً دستور روشنی صادر می شود. این ویژگی در بهینه بودن مصرف برق نیز تاثیرگذار است.
مانومتر
در ساخت پکیج برقی از مانومتر، جهت اندازه گیری میزان فشار و نمایش آن استفاده شده است. مانومتر به سنسور و صفحه نمایش کوچکی مجهز شده که بعد از اندازه گیری، میزان فشار بواسطه عقربه بر روی صفحه نشان داده می شود.
پنل کنترلی
تمامی عملکردهای پکیج برقی را از طریق پنل کنترلی می توان تنظیم کرد. در واقع قطعات الکتریکی و کلیدهای کنترلی دستگاه، در این بخش قرار دارند که قابلیت تنظیم و کنترل را برای کاربر راحت کرده اند.
عایق کاربردی
در تولید پکیج های برقی این شرکت، از عایق الاستومری برای جلوگیری از اتلاف و افزایش راندمان حرارتی استفاده شده که جنس آن از نوع EPDM است. این نوع عایق، مقاومت لازم را در برابر حرارت دارد و بهترین پکیج برقی های موجود در بازار، از این امکان برخوردارند.
پمپ
پمپ از دیگر قطعات پکیج برقی بوده که نقش اصلی آن، سیرکوله کردن آبگرم در مدار بسته است. در واقع پمپ این دستگاه، در مسیر برگشت شوفاژ قرار گرفته و آب سرد داخلی شوفاژ را مکیده و به سمت مبدل های حرارتی به جریان در می آورد تا با عبور از آنها، گرم شود. این پمپ قدرت بالایی داشته و عمل جابجایی آب در مدار را بصورت مکرر اجرا می کند.
فیوزهای محافظتی
پکیج برقی به سه فیوز محافظتی مجهز شده که شامل فیوز محافظ جان، فیوز مینیاتوری و کنتاکتور است. وظیفه فیوز محافظ جان، محافظت از دستگاه و جان کاربر در مقابل نوسانات می باشد. زیرا اگر بصورت ناگهانی برق قطع شد، این فیوز محافظ جان است که سریعاً وارد عمل شده و ورودی مدار را مسدود می کند.
دومین فیوز، فیوز مینیاتوری است که نقش حفاظت از پکیج در برابر اتصالات کوتاه و اضافه بار را بر عهده دارد. در واقع این فیوز از آسیب دیدن مدارهای الکتریکی جلوگیری می کند، چرا که اگر جریانی بیش از حد نرمال از دستگاه عبور کرد، اقدام به قطع مدار می کند. از دیگر قطعات ایمنی این پکیج، کنتاکتور است که با قطع و وصل کردن مدار، مانع بروز اتصالات می گردد.
تا اینجا با قطعات پکیج برقی آشنا شدید و امنیت بالای آن برایتان روشن شد، اما این سیستم گرمایشی، چگونه آبگرم تولید می کند و چگونه توسط آن می توان محیط را گرم کرد؟ در ادامه عملکرد این دستگاه را شرح می دهیم:
چگونگی تامین آبگرم و گرمایش محیط با پکیج برقی
نصب این دستگاه بسیار ساده است، کافیست از طریق لوله کشی آن را به آب شهری و سیستم های پخش کننده حرارت (رادیاتور، شوفاژ و …) وصل کرد. البته بهتره محل قرارگیری و نصب دستگاه، نزدیک به پریز برق باشد تا بتوان به راحتی کابل آن را به برق متصل نمود. بعد از اعمال تنظیمات و روشن کردن پکیج برقی، انرژی برق از المنت ها عبور و سبب گرم شدن سریع آنها می شود. گرمای المنت ها به مبدل ها منتقل شده و آنها را داغ می کند. بنابراین آب سرد با عبور از مبدل ها، تغییر دما داده و گرم می شود. آب سرد داخلی شوفاژ، توسط پمپ مکیده شده و به سمت مبدل لوله ای روانه می گردد تا دمایش افزایش یابد.
سپس مجدداً وارد شوفاژ شده و بدنه آن را گرم می کند. بدین ترتیب گرمایش محیط تامین می گردد (آب داخلی شوفاژ بعد از سرد شدن، مجدداً توسط پمپ به سمت مبدل ها کشیده شده و این روال بصورت مکرر تکرار می گردد). اما آبگرم مصرفی مورد نیاز دوش های حمام، شیرهای ظرفشویی و … چگونه تامین می شود؟ بعد از اینکه کاربر شیر آبگرم را باز کرد، آب سرد وارد مبدل حلزونی شده و گرم می شود. بنابراین می توان از آبگرم بصورت لحظه ای استفاده کرد.
مزایای استفاده از پکیج برقی
- عدم نیاز به سوخت های فسیلی و دودکش
- سازگار با هر نوع سیستم پخش کننده حرارت از قبیل رادیاتور، فن کوئل، شوفاژ و گرمایش از کف و …
- قابلیت تولید در حالت های دیواری و زمینی در ابعاد مختلف
- بهترین سیستم گرمایشی برای مناطق دور افتاده و محروم از گاز شهری
- دارای ساختاری کاملاً مدرن و شکیل
- قابلیت تامین گرمایش محیط و آبگرم بصورت همزمان
- برخورداری از سطح ایمنی بسیار بالا (تجهیز شده به سه فیوز حفاظتی)
- تامین آبگرم بصورت فوری
- استفاده از ورق کامپوزیت مقاوم و ضد زنگ در ساخت بدنه
- استفاده از ترموستات جهت کنترل اتوماتیک دما
- قابل تولید با برق تک فاز و سه فاز
- راندمان بالا و بی نظیر در تامین آبگرم
آیا پکیج برقی برای محیط های صنعتی مناسب است؟
پکیج برقی کم مصرف، کاربردی خانگی دارد و برای محیط های بزرگ و صنعتی مناسب نیست. البته اگر دنبال یک پکیج برقی هستید که توسط آن بتوانید محیط های صنعتی را گرم و آبگرم مورد نیاز را تامین کنید، پکیج های سه گانه سوز که امکان استفاده از آنها در سه حالت برقی، گازی و گازوئیلی وجود دارد مناسب ترند. مزیت اصلی این دستگاه ها، در این است که در صورت قطعی برق می توان گاز یا گازوئیل را جایگزین کرد.
نکات قابل توجه در مورد پکیج برقی
- پکیج های برقی در فصل های گرم سال بخصوص تابستان، کمترین میزان مصرف برق را دارند؛ زیرا زمانی که هوا گرم است، نیاز به گرمایش محیط نیست و از پکیج فقط برای تامین آبگرم استفاده می شود.
- از آنجایی که پکیج برقی دیواری، بصورت دیواری نصب می شود هیچ فضایی اشغال نمی کند. به همین دلیل گزینه ای مناسب برای مکان هایی بوده که از فضای کمی برخوردارند. از سوی دیگر، این پکیج ها ظاهری مقبول و مدرن دارند و با نصب آنها در محیط داخلی، نظم محیط به هم نمی خورد.
- این شرکت پکیج های برقی را مطابق با تکنولوژی روز طراحی کرده است. توجه کنید که این پکیج ها با استانداردهای جهانی ایزو مطابقت داشته و از لحاظ کیفیت و کارایی، به سایر دستگاه های مشابه ارجحیت دارند.
- از آنجایی که پکیج برقی نیاز به گاز ندارد و در ساخت آن از محفظه احتراق استفاده نشده است، احتمال استهلاک دستگاه در کوتاه مدت، وجود ندارد. به همین دلیل می توان گفت پکیج های برقی طول عمر بالایی دارند.
- اصلی ترین معایب پکیج برقی این است که در صورت قطعی برق، قابل استفاده نیست.
خرید پکیج برقی
یک پکیج برقی ایده آل در عین باکیفیت و ایمن بودن، باید از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه بوده و مصرف برق زیادی نداشته باشد. در خرید و فروش پکیج برقی، باید پارامترهای مختلفی را در نظر گرفت، پس عجله را کنار بگذارید و آگاهانه تصمیم بگیرید؛ زیرا یک پکیج مناسب، باید نیاز محیط به آبگرم را به خوبی تامین کند. اولین معیار در انتخاب پکیج برقی، قابلیت نصب آن بصورت دیواری و یا زمینی است.
اگر نیاز به یک سیستم گرمایشی جمع و جور دارید که در محیط فضای زیادی اشغال نکند و بتوان از آن، در مکان هایی با مساحت کم استفاده کرد، پکیج برقی دیواری مناسب تر است. اما اگر دنبال دستگاهی هستید که قدرت حرارتی بیشتری داشته باشد، توصیه ما به شما استفاده از پکیج های برقی زمینی است. پکیج های زمینی نسبت به پکیج های گازی، ابعاد کوچک تری دارند.
دومین معیار در انتخاب پکیج برقی، ظرفیت حرارتی آن است. ظرفیت های پایین این دستگاه گرمایشی، برای مکان های کوچک از جمله کانکس ها، اتاق های سرایداری و … مناسب تر هستند. اما ظرفیت های بالا را می توان در محیط های نسبتاً بزرگ هم استفاده کرد.
هنگام خرید پکیج برقی، به برق مصرفی محیط هم توجه کنید. زیرا ممکن است برق محیط از نوع تک فاز باشد و شما به اشتباه نوع سه فاز را انتخاب کنید. یک پکیج برقی مرغوب باید کیفیت لازم را داشته و دارای بدنه ای بسیار مقاوم باشد و عوامل بیرونی و حرارت سبب استهلاک زود هنگام در آن نگردد. پمپ کاربردی در این سیستم ها، باید قدرت لازم برای جابجایی آب در مدار بسته را داشته باشد.
هنگام خرید پکیج برقی امکانات آن را بررسی کنید و از مناسب بودن عایق بندی آن مطمئن شوید، زیرا این عامل نقش موثری در جلوگیری از هدررفت حرارت و افزایش راندمان حرارتی دارد.
ارسال پیام