fidarnic
شرکت فیدارنیک

تانک ازت

" منتشر شده توسط : شرکت فیدارنیک "

تانک ازت

نگاهی کلی به تانک ازت : اگر با تجهیزات آزمایشگاهی آشنا باشید، حتماً می دانید تانک ازت چیست و چه کاربردی دارد. اگر هم تا حالا اسم آن را نشنیده اید مشکلی نیست، در این متن توضیحاتی کامل از تانک ازت، قطعات، عملکرد و … آورده ایم که خواندن آن کمک می کند اطلاعاتی کلی از این دستگاه داشته باشید.

تانک ازت محفظه ای جهت نگهداری و انتقال ازت یا همان نیتروژن مایع بوده که در آزمایشگاه ها، بیمارستان ها و سایر مراکز پزشکی و درمانی بیشترین استفاده را دارد. این تانک بگونه ای طراحی شده که با محیط بیرون هیچ تبادلی نداشته و امکان نفوذ هیچگونه موادی به داخل آن وجود ندارد، در نتیجه تغییرات دمایی بر مواد داخلی تانک اثر نخواهد گذاشت.

بواسطه این مخزن می توان ازت مایع را در طولانی مدت با همان دمای اولیه نگهداری کرد و البته از آن برای منجمد کردن مواد نیز استفاده می شود. این عامل سبب شده تانک ازت، وسیله ای مناسب برای نگهداری نمونه های مختلف تحقیقاتی و پژوهشی (سلول های زنده بدن و …) به حساب آید. به همین دلیل به این مخزن ها، فریزر آزمایشگاهی نیز گفته می شود. نام دیگر این مخزن ها، فلاسک نیتروژن ، فلاسک ازت مایع ، مخزن نیتروژن و کانتینر ازت مایع است.

قیمت تانک ازت

قیمت تانک ازت

این سوالیست که از سوی مشتریان زیادی پرسیده می شود و شاید یکی از سوالات شما نیز باشد. در حالت کلی تعیین قیمت این دستگاه ها، ارتباط مستقیمی با حجم مخزن، برند، امکانات و جنس آن دارد. هر چه تانک ازت ظرفیت بالاتری داشته باشد، قطعاً قیمت گرانتری نیز خواهد داشت و برعکس ظرفیت های پایین ارزان قیمت تر هستند. کیفیت قطعات و امکانات آنها نیز در تعیین قیمت موثر است. مثلاً یک تانک ازت که دارای سنسوری قدرتمند و دقیق است، کارایی بیشتری دارد؛ پس نسبت به نوع معمولی گران قیمت تر می باشد. جنس بدنه و تعداد جداره ها، از دیگر عواملیست که سبب بالا رفتن قیمت تانک ازت می شود. پیشنهاد به شما : دبی سنج التراسونیک

در هر شرایطی دقت کنید قیمت دیگ ازت، با کیفیتی که دارد سازگار است تا گول افرادی را که دستگاه های غیراستاندارد را با قیمت بالا و به اسم اصل به بازار عرضه می کنند نخورید.

کاربرد تانک ازت

لیست قیمت تانک ازت

ازت یا هیدروژن ، گازیست بی رنگ و بو که 78 درصد، گازهای اتمسفر را شامل شده و معمولاً از آن جهت بی حسی موضعی بافت استفاده می شود. قرار گرفتن ازت در برابر جریان هوا و حرارت محیط ، سبب تبخیر آن می شود. حتی اگر داخل ظرف درب بسته قرار گیرد از طریق دیواره ها، حرارت محیط را جذب نموده و تغییر حالت می دهد. در نتیجه جهت نگهداری آن باید حساسیت به خرج داد تا کارایی خود را از دست ندهد. بنابراین استفاده از یک تانک ازت در آزمایشگاه ها و هر محیط دیگری که به نگهداری ازت نیاز است، اکیداً توصیه می شود.

از تانک ازت در چه صنایعی استفاده می شود؟

 تانک ازت کاربردهای زیادی داشته و در صنایع مختلف، از آن جهت خنک نگهداشتن مایع ازت استفاده می شود. این دستگاه در صنایع پزشکی، درمانی، آزمایشگاهی و …، جهت نگهداری بافت ها، سلول ها و اعضای اندام بدن افراد برای پیوند استفاده می شود. همچنین این تانک وسیله ای مناسب برای استفاده در مراکز باروری بوده و می توان توسط آن تخمک، نطقه و اسپرم را بصورت طولانی مدت نگهداری و به افراد نابارور کمک کرد تا بارور شوند.

تانک ازت

این مخزن در آزمایشگاه های تحقیقاتی ، جهت نگهداری مواد مختلف با دمای ثابت، برای مبردسازی خون و سلول های زنده بدن انسان استفاده می شود. از دیگر کاربردهای این دستگاه می توان به مراکز درمانگاهی، داروسازی، سرم سازی و پژوهشی اشاره کرد. ظرفیت های پایین تانک ازت، در مواردی که به نگهداری نمونه های آزمایشگاهی برای درمان زگیل های تناسلی، پوستی، میخچه و سایر ضایعات و خال های پوستی نیاز باشد استفاده می شود ( البته دستگاه کرایو برای درمان زگیل و خال های اضافی مناسب تر است).

اجزای تانک ازت

تانک ازت به ظاهر ساده به نظر می رسد، اما از بخش های مختلفی تشکیل شده که در این قسمت قصد داریم آنها را با هم بررسی کنیم.

  • مخزن ها

تانک ازت از دو مخزن یا محفظه تو در تو تشکیل شده که مجزا از هم هستند و فضای بین آنها را خلاء تشکیل داده است. مخزن خارجی بصورت چند لایه طراحی شده و حالتی کاملاً ایزوله شده دارد. به همین دلیل در برابر عوامل بیرونی مقاومت بالایی داشته و احتمال نفوذ ذره ای مواد خارجی و دما به داخل آن وجود ندارد. معمولاً جنس بدنه این مخزن ها از آلومینیوم مقاوم و ضد زنگ است.

تانک ازت
  • درپوش ها

تانک ازت دارای درپوش های بسیار مقاوم است که درب اولیه ساده بوده و درپوش دوم از نوع یونولیت می باشد. یونولیت بودن درب باعث می شود دمای مواد داخلی مخزن حفظ شود، بگونه ای که از خروج دمای سرد داخلی ممانعت می کند و اجازه ورود هوای گرم بیرون، به داخل را نمی دهد؛ بنابراین هوای بیرون هیچ اثری روی مواد داخلی نخواهد داشت. به همین دلیل دمای ازت یا هر مواد داخلی دیگر تانک، ثابت می ماند.

  • دستگیره ها

تانک ازت دارای دو عدد دستگیره مقاوم و فلزی است که در دو طرف بالایی مخزن واقع شده اند. بواسطه این دستگیره ها، به راحتی می توان تانک را از مکانی به مکان دیگر منتقل کرد.

  • لوله آب بندی وکیوم

این لوله، واسط بین درب های مخزن داخلی و مخزن خارجی بوده که بواسطه تیوپ گردنی به مخزن داخلی وصل شده است. منظور از وکیوم این است که این لوله، خالی از ماده بوده و در آن هیچ نوع مولکول هوا وجود ندارد.

  • کنیستر

کنیستر از دیگر اجزای تانک ازت است که در دو حالت ته باز و ته بسته قابل تولید بوده و از آن جهت برداشت ازت مایع استفاده می شود. کنیسترهای کاربردی از جنس استیل هستند و مقاومت بالایی در برابر سرما و نیتروژن دارند.

قوطی کنیستر تانک ازت

موارد قابل توجه در استفاده از تانک ازت

  • تانک ازت را حتماً در مکانی خلوت، خشک و خنک قرار دهید تا احتمال تبخیر نیتروژن مایع بر اثر گرمای محیط صورت نگیرد.
  • تانک ازت را روی قطعه یا پایه چوبی قرار دهید و هرگز آن را روی سیمان قرار ندهید تا کف تانک آسیب نبیند.
  • در صورتی که می خواهید تانک را حمل کنید، از خم کردن آن پرهیز نموده و به صورت عمودی آن را جابجا نمایید.
  • هنگام کار با نیتروژن از محافظ صورت و عینک های ایمن استفاده کنید.
  • بهتر است این تانک ها را در مکانی نگهداری کنید که تهویه مناسبی داشته و کاملاً خشک است، همچنین از قرار دادن آنها در فضای بسته از جمله ماشین، بصورت طولانی مدت پرهیز کنید.
  • از آنجایی که این مخازن، نیتروژن را پایین تر از نقطه انجماد آب نگهداری می کنند، ممکن است برخورد نیتروژن با پوست سبب سرمازدگی فوری شود. حتی احتمال دارد تماس طولانی مدت آن با پوست، سبب قطع انگشت و عضو اندام شود. پس می توان گفت نیتروژن (ازت) ماده خطرناک و حتی کشنده است.
  • هنگام استفاده از این دستگاه از دستکش یکبار مصرف نیتریل (دستکش جراحی) استفاده کنید و بعد از اتمام کار، حتماً دست ها را با آب و صابون بشورید. 
  • محل قرارگیری تانک باید عاری از رطوبت و ناهمواری سطحی باشد، چرا که این عوامل ممکن است خطرات زیادی به بار آورده و کاربر را به دردسر بیندازد.
  • هرگز درپوش مخزن را به منظور جلوگیری از نشت ازت، بیش از حد سفت نکنید؛ زیرا ممکن است گاز نیتروژنی که در حین استفاده از دیگ تولید شده، بتواند از آن خارج شود و این عامل سبب افزایش فشار گاز داخلی تانک شده و انفجار صورت گیرد.

خرید تانک ازت

خرید تانک ازت آمریکایی

تانک ازت از دسته تجهیزاتی است که قبل از خرید، حتماً باید آن را از زوایای مختلف ارزیابی کرد تا کارایی لازم را داشته باشد. چون این تانک ها با برندهای مختلف به بازار عرضه می گردند و کاربردهای مختلفی دارند. مثلاً مشتری قبل از خرید تانک ازت باید تعیین کند که می خواهد از آنها در چه زمینه ای استفاده کند. ممکن است قصد از خرید آن نگهداری اسپرم انسان، اسپرم گاو نر، ازت مایع، تولید بستنی هیدروژنی و … باشد که این مسائل، رابطه مستقیمی با حجم دستگاه و قطر دهانه دارند.

پس باید اندازه آن متناسب با نیازش باشد. شما با یک تانک ازت کوچک نمی توانید، مقدار زیادی ازت مایع نگهداری و ذخیره کنید، پس ظرفیت های بالا و صنعتی مناسب ترند. مخازن 3، 6 و 10 لیتری در مواردی که نیاز به نمونه های پوست، مو، اسپرم، نطفه و … است مناسب تر بوده و پزشکان فعال در این زمینه، از آنها برای شارژ کردن کرایو پوست و کرایو اسپری استفاده می کنند. همچنین دامپزشکان از ظرفیت های فوق (3، 6 و 10 لیتری)، جهت تلقیح مصنوعی و انتقال اسپرم دامی استفاده می کنند. برای نگهداری ازت مایع و نمونه های آزمایشگاهی، بهتر است ظرفیت های 35 لیتر به بالا را انتخاب کنید.

خرید تانک ازت

از دیگر پارامترهای مهم که قبل از خرید باید به آن توجه کرد، قطر دهانه تانک ازت است. در واقع مدت زمان نگهداری این مواد در درون تانک، رابطه ای عکس با قطر دهانه دارد. یعنی هر قدر قطر دهانه بیشتر باشد، مدت زمان نگهداری مواد کاهش خواهد یافت؛ اما برای پر کردن دوباره تانک، به زمان کمتری نیاز است. البته در انتخاب قطر دستگاه، حتماً باید به اندازه و نوع نمونه ای که قرار است داخل تانک نگهداری شود توجه کرد.

برای مثال: اگر می خواهید از دیگ برای نگهداری طولانی مدت ازت مایع استفاده کنید  و به برداشت آن نیاز ندارید و یا نیازی به قرار دادن نمونه به داخل دیگ نیست، بهتر است قطر دهانه تانک ازت را کوچکتر (5 سانتیمتری) انتخاب کنید.

این تانک ها از آلومینیوم هستند و جنس کنیستر آنها از استیل است؛ اما شما می توانید جنس قطعات دستگاه را بدلخواه سفارش دهید. مثلاً جنس مخازن را هم می توان از نوع استیل انتخاب کرد.

انواع تانک ازت

تانک های ازت برحسب کاربرد، حجم و قطر دهانه دسته بندی می شوند. این دستگاه ها در انواع صنعتی و نیمه صنعتی تولید می شوند که ظرفیت های پایین مخصوص نگهداری جنین انسان، نطفه و … بوده و ظرفیت های بالا مخصوص نگهداری و حمل نیتروژن مایع است.

تانک ازت صنتی

این نوع تانک ها با مخازن بزرگ طراحی شده اند و از قابلیت تعویض خودکار برخوردارند. حجم مخازن آنها از ظرفیت 100 لیتر تا 500 لیتر قابل تولید است. از آنها می توان جهت نگهداری ازت مایع و هزاران نمونه آزمایشگاهی دیگر استفاده کرد. این دستگاه ها دارای سنسورهایی هستند که در داخل مخزن داخلی قرار گرفته و سطح مواد و دمای داخلی را تشخیص می دهند. بدین ترتیب زمانی که دما از حد معینی فراتر رفت، هشدار افزایش دما به صدا در می آید.

تانک ازت 3 لیتری

تانک های ازت با مخزن کوچک

این نوع تانک ها مخازن کوچکتری دارند و از ظرفیت 3 لیتر تا 65 لیتر قابل ساختند. کارایی این دستگاه ها نسبت به نوع صنعتی، کمتر بوده و امکان تعویض خودکار ندارند. این نوع دستگاه ها مجهز به سنسور تشخیص دما نیستند، تنها زمانی که میزان ازت به سطح مشخصی رسید هشدار می دهند. تانک های ازت کوچک یا نیمه صنعتی، برای نگهداری تخمک های انسان، نطفه و … بسیار مناسب تر بوده و از آنجایی که حمل این مخازن به راحتی امکانپذیر است؛ ممکنه در حین جابجایی، تخمک ها آسیب دیده و در معرض نارسایی قرار گیرند. توسط این تانک ها می توان 500 الی 2000 نمونه را نگهداری کرد.

تانک های مخزن کوچک را می توان در حالت های دهانه تنگ و دهانه گشاد طراحی کرد، این نوع دستگاه ها از لحاظ کاربرد به سه دسته تانک ازت کنیستردار، تانک ازت رک خور و تانک نیتروژن مایع ازت تقسیم شده اند. در ذیل این سه نوع تانک را بررسی می کنیم:

دسته بندی تانک ازت از لحاظ کاربرد

  • تانک ازت کنیستردار

این نوع تانک به ملاقه های استوانه ای شکل مجهز شده و تعداد ملاقه ها برحسب ظرفیت دستگاه، 3 عدد، 6 عدد و یا 10 عدد است. جنس این کنیسترها از استیل ضد زنگ بوده و شکلی نظیر لیوان دارند. ابعاد کنیسترها برحسب حجم مخزن، متغیر است.

  • تانک ازت رک خور

این نوع تانک های رک خور، به کشو و طبقات زیادی مجهز هستند. به همین دلیل کاربر می تواند هر نمونه آزمایشی را با درج اطلاعات کامل و بصورت مجزا در طبقات نگهدارد. رک کاربردی توسط رابط فلزی از بالا آویزان شده و به هیچ نقطه ای برخورد نمی کند. به همین دلیل برودت داخلی مخزن، بصورت یکنواخت به تمامی بخش های نمونه می رسد.

  • تانک نیتروژن مایع ذخیره

تانک های فوق به رک و کنیستر مجهز نشده اند و از آنجایی که دهانه آنها قطر کمی دارد، نیتروژن مایع کمترین میزان تبخیر را خواهد داشت؛ بنابراین ازت مایع داخلی آنها را می توان در مدت زمان طولانی تری نگهداری کرد.

تانک ازت 10 لیتری

 ویژگی های بارز تانک ازت

  • قابلیت تولید در مدل ها و ابعاد متنوع
  • سازگاری بالا با استانداردهای جهانی
  • مجهز به دو عدد درب (درب اولیه و درب یونولیتی)
  • مجهز به بدنه چند جداره و ایزوله شده
  • استفاده از آلومینیوم مقاوم و ضد زنگ در ساخت جداره های داخلی و خارجی
  • قابلیت حمل و جابجایی آسان تانک ازت (بواسطه دستگیره های کاربردی)
  • وسیله ای مناسب برای نگهداری و ذخیره مایع نیتروژن و سایر نمونه های آزمایشگاهی و تحقیقاتی (سلول های زنده بدن)
  • برخورداری از گارانتی و خدمات پس از فروش

پیشنهاد به شما : دستگاه جداسازی چربی شیر

ویدیو معرفی تانک ازت

ویدیو معرفی تانک ازت
مشاوره و ثبت سفارش

67 89 21 26 - 021

تماس با فیدارنیک
ارسال پیام
پیام و نظر خود را ثبت کنید ، کارشناسان سایت در اسرع وقت بررسی می کنند .

پیام در واتساپ
برای ثبت سفارش و مشاوره تماس بگیرید